Mesajımız

Öğretenler en iyi öğrenenlerdir derler. Bu söz, özellikle günümüzde fazladan bir değer kazanmaktadır. Araştırmalara göre, zamanımızda dünyadaki bilgi her bir kaç ayda bir ikiye katlanmaktadır. Onun için bireysel çaba ve gayretler yetmemekte; öğreten kurumlar olan yükseköğretim kurumlarının, öğretmenin yanı sıra öğrenen kurumlar – öğrenen üniversiteler haline gelmeleri gerekmektedir.

‘Öğrenen üniversite’ olmak demek; çağdaş uygarlığa ayak uydurarak öğrencilerimize 21’inci yüz yıl becerilerini ve yaşam boyu öğrenme alışkanlığını kazandırmak, araştırma yaparak yenilik üretmek, dünyada yapılan araştırmalardan faydalanarak onları kendi toplumumuzun özelliklerine uyarlamak, sadece var olanı geliştirerek değil son teknolojileri de bünyesine alarak ilerlemek, çalkantılı ve zor durumları öngörmek ve gerektiğinde onlara hemen adapte olmak için sürekli kendini geliştirmek demek.

Çok genç ancak dinamik ve kendini başarıya kilitlemiş bir üniversite olan İstinye Üniversitesi, bilginin hızla çoğaldığı bu devirde bir ‘öğrenen üniversite’ vasfıyla, değerli hocaları ve sevgili öğrencilerinin yanında yer alarak Öğretme ve Öğrenme Merkezini hayata geçiriyor.

Herkes için hayırlı olması dileği ile…

Merkez Danışmanı ve Eğitmeni